tegema-12

About us. Why we love what we do

Hier een korte introductie van Tegema. De bezoeker moet in enkele zinnen begrijpen wie Tegema is en wat we doen. Dit zou een compacte uitnodigende tekst moeten worden die de bezoeker nieuwsgierig maakt. Daaronder wil ik de vlakken gebruiken om meer te vertellen over de 'Golden Cirkel', de ideale klant van Tegema.

tegema-03
tekening-8

What we believe

Hier vertellen we meer over onze 'why'. Hier moet de klik ontstaan met onze ideale klant die ook precies deze denkwijze heeft. Ze moeten meteen 'voelen' dat we partner van ze zijn en geen bedreiging. Wij helpen ze om competatiever te zijn in de markt door 'out-of-the-box' te kunnen denken in het bedenken en realiseren van prototypen die hun de competitive edge gaan geven. Zij moeten zich concentreren op innovativiteit, wij focussen op inventiviteit. Wij bedenken en realiseren de prototypen die ze helpt innovatief te zijn in hun markt.

“Hier een quote of citaat van een klant die de kracht van onze why benadrukt.

tegema-54

How we work

Hier vertellen we hoe we onze visie voor de klant realiseren. We laten zien dat we highly-skilled vakmensen en 'out-of-the-box-thinking' koppelen aan een pragmatische en strakke werkmethodiek volgens het V-model. De klant moet voelen dat we creativiteit stimuleren en daar de omgeving voor creeëren maar ze moeten ook voelen dat we daar wel een strakke aanpak bij hebben bedacht, in de vorm van een sterk V-model. Dit moet de klant overtuigen dat we creatief zijn onder regie...

tegema-73
tekening-17

What we offer

Wij laten uw business groeien doordat u zich kunt focussen op core-activiteiten. Wij regelenen uw non-core activiteiten. Dat bestaat uit Fabrication tools, Process production Automation Equipment en General Mechanical and Mechatronics modules. We focussen op one-offs en small series. Katja, hier moeten we deze input verwerken tot een goedlopende en prikkelende tekst voor de klant/prospect. 

“Hier een citaat van een klant die hoog opgeeft over onze oplossingen."

tegema-93

Our clients

Katja, hier zou ik meer willen vertellen over 'de ideale klant' voor Tegema. Ideale klanten zijn die klanten die we het beste (kunnen) helpen met onze expertise. Zij sluiten helemaal aan bij onze denkwijze en aanpak en wij kunnen ze ook verbazen in het het proces naar oplevering van de oplossing. Dit in tegenstelling tot klanten die wellicht voor omzet zorgen maar waar twee keer zoveel tijd en energie in gaat zitten. Ik wil liever hier duidelijk maken met wie we het beste 'matchen' zodat zij, na (weer) een succesopdracht, ons gaan aanbevelen bij een nieuwe relatie...kennen, kunnen, gunnen.

tegema-06

Our competencies

Katja, ik zou hier meer willen vertellen over de competenties van Tegema. Laat de klant/prospect weten wat we graag doen en waar we in excelleren. In deze werkvelden/onderdelen kunnen we ze verbazen met onze aanpak en vakmansschap en ervoor zorgen dat de klant ook een nieuwe ambassadeur wordt van Tegema. 

tekening-10